28 Şubat 2014 Cuma

BROKOLİ KARNIBAHAR

Mevsimi geçmeden biran önce paylaşmam lazım diye düşündüm. Bu sebzelerin en sevdiğim hali diyebilirim. O kadar hafif ama bir o kadar da lezzetli ki... Ve yapımı da çok basit...Tüm et yemeklerinin yanına da çok yakışıyor,


 




BEŞAMELLİ BROKOLİ KARNIBAHAR

MALZEME

Orta boy Brokoli
Orta boy Karnabahar

BEŞAMEL SOS

2 kaşık un
2 -3 su bardağı süt
üzerine kaşar rendesi


Brokoli ve karnabahar hafif diri kalacak haşlanır. Üzerine hazırladığımız beşamel sos dökülür 200 C fırına verilir. 15-20 dak sonra üzerine kaşar serpilip kızarana kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis edilir,

En üzüldüğüm şey sofra telaşıyla yemeklerimin son servis halini unutuyor olmam, unutmamaya çalışacağım.. :((



15 Ocak 2014 Çarşamba

HÜNKAR BEĞENDİ

Aslında bu tarif yazdan kalma bir tarif. Ne yazık ki ben yetiştiremediğim için kış günlerine kaldı. Çünkü kışın yaz sebzelerini kesinlikle almıyorum. Yazdım yaptığım konserve ve buzluğa koyabildiklerimle idare ediyorum. Zaten kışın harika sebzeler var.Eşim patlıcanı çok sevmiyor ama böyle versiyonları olunca severek tüketiyor. Ben ise sadece beğendisini bile oturup taze ekmekle bir güzel yiyebilirim. Bu arada benim hünkarda çok beğendi :)) Maalesef aşamalarını resimleyemedim :(( Gelelim tarife ;




HÜNKAR BEĞENDİ

Malzemeler

1/2 kilo kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
2-3 adet sivri biber
2 adet domates

Beğendi kısmı

4 adet orta boy közlenmiş patlıcan (Kişi başı 1 patlıcan olarak düşünebilirsiniz)
2 kaşık un
2 bardak süt
Tereyağ veya zeytin yağ

Öncelikle patlıcanları közleyerek temizledikten sonra bir kenarda soğumaya bırakalım
Etleri ben düdüklü tenceremde 20 dak bir sürede pişirdim. Siz nasıl yapmak isterseniz. Etleri düdüklü tencerede suyunu bırakıp çekinceye kadar hızlıca karıştırıp içine doğranmış kuru soğan , sivri biber, küp doğranmış domatesleri ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Beğendisi için biraz zeytin yağ biraz tereyağı da unu hafif kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Üzerine soğuk sütü dökerek hızlıca karıştırıyoruz. Koyu boza kıvamı yeterli. Ezilmiş patlıcanları ekleyerek biraz çevirip servis tabağına alıyoruz. Daha sonra üzerine etimizi ilave edip sıcak sıcak servis ediyoruz.



14 Ocak 2014 Salı

VİŞNELİ CHEESECAKE

Uzun zamandır denemeyi düşündüğüm cheesecake denememi sonunda yaptım. Çok farklı tarifler var tabiki. Özellikle peynir oranı epeyce fazla. Ben aşağıdaki gibi denedim ve sevdik. İsterseniz peynir oranını artırabilirsiniz.

 
 
 



VİŞNELİ CHEESECAKE

TABANI

1 paket eti burçak
100 gr tereyağ

KREMASI

1 kutu beyaz (mavi kutu)
1 kutu krema
1 su bardağı şeker
3 yumurta
3 kaşık un veya nişasta
Vanilya

SOSU

1 kase vişne
2 tatlı kaşığı nişasta
1 ,5 su bardağı su

Bu ölçüler yuvarlak küçük borcama tam geldi. Önce büskivileri rondodan geçirip erimiş tereyağını ekleyerek borcamın tabanına sıkıca bastırıyoruz. Krema, şeker, labneyi mikserin 1. kademesinde çırpıyoruz. Yumurtaları tek tek yedirerek ekliyoruz. Hava kabarcığı olmamasına gayret ediyoruz. Vanilya ve unu da ekleyip karıştırdıktan sonra büsküvilerin üzerine döküyoruz. Tepsiye borcamın yarısına gelecek şekilde su koyuyoruz ve 160 C fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz . Fırında soğumasını bekliyoruz. Dolaba kaldıralım.
Üzerinin sosunu ben yazdan buzluğa koyduğum vişnelerle yaptım. Soğuyan kekimizin üzerine dökelim.






12 Kasım 2013 Salı

LIVE CLEAN ŞAMPUAN

Merhaba,

Yine uzun bir ara vermişim. Bazen böyle oluyor , zaman en ciddi problem. Çok çabuk akıyor maalesef.
Daha önceki yazımda bu şampuanı kullandıktan sonra düşüncelerimi yazacağımı söylemiştim. Gerçekten saçlarıma çok iyi geldi. Çok daha çabuk uzadı, dökülmesi azaldı.  Ama ne yazık ki Watson' da bulamadığım için aynı markanın NUDE olanını kullanmaya başladım oda güzel. Bu ara mevsimden sanırım yine saç dökülmem var ama bakalım. Belki biraz da yediklerimize dikkat etmek gerekiyor. Ceviz ve bademin iyi geldiğini duydum. Bu şampuanda zararı en aza indirmek isteyenler için iyi bir seçim. Görüşmek üzere, sevgiyle kalın....







18 Eylül 2013 Çarşamba

AMASRA

Gerçekten hafta sonu için harika bir yermiş. Bunca zamandır neden ihmal etmişiz bende anlamadım. 

 

 



 

 







 
 Ankara' dan kendi aracımızla sabah 08:30 da hareket ettik. Yeniçağa yol ayrımından  Zonguldak tarafına devam ediliyor. Muhteşem bir manzara eşliğinde saat 12:30 da Amasra 'ya ulaştık. Molada verdiğimiz için yoksa tam 3.5 saat sürüyor. Hemen otelimize yerleştik. Sahile yakın harika terastan deniz manzarası olan TÜRKİLİ OTEL. Kesinlikle tavsiye ederim , çok çok temizdi. Oda+ kahvaltı fiyatı da çok uygundu. Hemen ardından sahile gittik ve tabi ki balık ekmek. ...

Gün boyunca gezdik, tekne turu yaptık çook ama çok güzeldi. Akşam Ankara'dan beklediğimiz arkadaşlarımızla birlikte GÜNBATIMI RESTAURANT 'da balık yemeğe gittik. Barbun , kalamar ve mezgit yenildi. Taze ve çok lezzetliydi. Tatlı olarak ta yöreye has ballı manda yoğurdu yedik. Sahilde biraz daha dolaştıktan sonra otelimize döndük.



Sabah terasta deniz manzarası eşliğinde harika bir kahvaltı yaptık. Yine gezmeler...

Hediyelik eşyalar , sebze pazarını gezdik. Her şeyden biraz almaya çalıştık. Biberler, patlıcanlar peynirler ve muhteşem renkli reçeller... Ve dönüş başladı yeşili ve maviyi orada bırakıp Ankara ' ya doğru yola çıktık. En kısa zamanda tekrar gidebilmek üzere inşallah....

5 Eylül 2013 Perşembe

PATLICANLI GÖZLEME

 
Sizlerle paylaşmak istediğim bir tarif daha, birazda acılı olursa harika....





PATLICANLI GÖZLEME

MALZEMELER

1 su  bardağı su
1 tatlı kaşığı kuru maya
Tuz
Aldığı kadar un

İÇİ İÇİN

3 adet patlıcan
1 adet domates
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber

YAPILIŞI

Önce tavaya biraz zeytinyağ döküp küp doğranmış soğanları biraz kavuruyoruz. Sonra tavla zarı şeklinde doğradığımız ve tuzlu suda beklettiğimiz patlıcanları ilave edip biraz kavuruyoruz. Sivri biberleri de ekliyoruz ve küp doğranmış domateslerle beraber patlıcanlar yumuşuncaya kadar pişiriyoruz. Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp çok yumuşak olmayan bir hamur yapıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Hamurumuz dinlendikten sonra küçük bezelere ayırıp (tavamızın büyüklüğüne göre ) pasta tabağı kadar açıp içine soğuyan harcımızı sürüp yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Tavamızda arkalı önlü yağsız pişiriyoruz. Pişen yüzüne fırça ile zeytin yağ sürüp sıcak sıcak yanında ayranla servis ediyoruz.




4 Eylül 2013 Çarşamba

İÇLİ KÖFTE

 
Her zaman favorim olan en çok bu şekilde haşlayarak tüketmeyi sevdiğim İÇLİ KÖFTE.... Çok ustası olduğumu söyleyemem ama en azından aklıma düşünce kendime söz geçiremiyorum ve kendimi bulgurla haşır neşir buluyorum. En hakikisi sanıyorum yarma ile yapılan Antep işi ama elde olmayınca mecbur bu şekilde. Bence her şekilde gider... :)) Yeter ki masaya gelsin. Gelelim tarife;





İÇLİ KÖFTE

Malzeme:

2 su bardağı bulgur
1 çay bardağı irmik
1 yumurta ( isteğe bağlı)
Su
Tuz

İçi:

250 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 kaşık acı biber salça
2 yemek kaşığı ceviz içi
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Kimyon

Yapılışı:

Bulguru , irmiği , tuzu karıştırıp üzerine 1 bardak ılık su döküp biraz şişmesini bekliyorum. Daha sonra yanıma ılık su alıp yavaş yavaş malzemeyi elimi ıslatarak yoğuruyorum. Asıl işlem burada başlıyor zaten biraz kuvvet gerekiyor. Birbirini tutup şekil verilecek kıvama gelinceye kadar yoğuruyoruz. 
Diğer tarafta kuru soğanı yağda kavurup kıymasını, salçasını ekleyip diğer baharatlarla birlikte içini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamurumuza  şekil verip içine kıymalı içimizden koyarak elimizi suyla ıslatarak kapatıyoruz. Bir tepside üzerine nemli bez örtüyoruz.
Kaynayan suda biraz ağır ateşte köftelerimiz üste çıkıncaya kadar haşlıyoruz. Alırken dağıtmamaya dikkat ediyoruz. Sıcak sıcak masaya servis yapıyoruz.