4 Eylül 2013 Çarşamba

İÇLİ KÖFTE

 
Her zaman favorim olan en çok bu şekilde haşlayarak tüketmeyi sevdiğim İÇLİ KÖFTE.... Çok ustası olduğumu söyleyemem ama en azından aklıma düşünce kendime söz geçiremiyorum ve kendimi bulgurla haşır neşir buluyorum. En hakikisi sanıyorum yarma ile yapılan Antep işi ama elde olmayınca mecbur bu şekilde. Bence her şekilde gider... :)) Yeter ki masaya gelsin. Gelelim tarife;





İÇLİ KÖFTE

Malzeme:

2 su bardağı bulgur
1 çay bardağı irmik
1 yumurta ( isteğe bağlı)
Su
Tuz

İçi:

250 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 kaşık acı biber salça
2 yemek kaşığı ceviz içi
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Kimyon

Yapılışı:

Bulguru , irmiği , tuzu karıştırıp üzerine 1 bardak ılık su döküp biraz şişmesini bekliyorum. Daha sonra yanıma ılık su alıp yavaş yavaş malzemeyi elimi ıslatarak yoğuruyorum. Asıl işlem burada başlıyor zaten biraz kuvvet gerekiyor. Birbirini tutup şekil verilecek kıvama gelinceye kadar yoğuruyoruz. 
Diğer tarafta kuru soğanı yağda kavurup kıymasını, salçasını ekleyip diğer baharatlarla birlikte içini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamurumuza  şekil verip içine kıymalı içimizden koyarak elimizi suyla ıslatarak kapatıyoruz. Bir tepside üzerine nemli bez örtüyoruz.
Kaynayan suda biraz ağır ateşte köftelerimiz üste çıkıncaya kadar haşlıyoruz. Alırken dağıtmamaya dikkat ediyoruz. Sıcak sıcak masaya servis yapıyoruz.







Hiç yorum yok: