28 Şubat 2014 Cuma

BROKOLİ KARNIBAHAR

Mevsimi geçmeden biran önce paylaşmam lazım diye düşündüm. Bu sebzelerin en sevdiğim hali diyebilirim. O kadar hafif ama bir o kadar da lezzetli ki... Ve yapımı da çok basit...Tüm et yemeklerinin yanına da çok yakışıyor,


 




BEŞAMELLİ BROKOLİ KARNIBAHAR

MALZEME

Orta boy Brokoli
Orta boy Karnabahar

BEŞAMEL SOS

2 kaşık un
2 -3 su bardağı süt
üzerine kaşar rendesi


Brokoli ve karnabahar hafif diri kalacak haşlanır. Üzerine hazırladığımız beşamel sos dökülür 200 C fırına verilir. 15-20 dak sonra üzerine kaşar serpilip kızarana kadar pişirilir. Sıcak sıcak servis edilir,

En üzüldüğüm şey sofra telaşıyla yemeklerimin son servis halini unutuyor olmam, unutmamaya çalışacağım.. :((



Hiç yorum yok: