13 Ekim 2012 Cumartesi

PRATİK TAVUK PİRZOLA

Bloğumla ilgili aldığım ilk yorumlar beni çooookkk mutlu etti. Sevgili  Nunu http://birdutmasali.blogspot.com/ ve http://dr-jivago.blogspot.com/ Mehmet Beye destekleri için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. :))

Bugün çok kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, ailece severek tükettiğimiz , pratik bir tavuklu yemek yaptım. Malum işten gelince zamanla yarışır halde olunca en çabuk ne olur derdinde oluyor insan. Bu tarifi farklı şekildede kanat, but v.s deneyebilirsiniz. Bu arada bana teyzemin Almanya' dan getirdiği Metro Marketten aldıklarını söyledikleri bir baharat karışımı var onu kullanıyorum tavuk yemeklerinde. Yakınlarınız varsa şiddetle istemenizi öneririm. Tadı ve kokusu muhteşem. Mangalda çok fazla kullanıyorlarmış.





MALZEMELER:

- 3-4 adet tavuk pirzola
- 3 adet patates (ince dilimlenmiş)
- 1-2 adet domates (rendelenmiş)
- 3-4 adet sivri biber (doğranmış)
- Tavuk baharatı, kekik


YAPILIŞI:

Tavukları yıkadıktan sonra yayvan bir teflon tencerede önlü arkalı biraz pişiriyoruz.Bu tavukları kenara alıyoruz. Aynı tencerede ( ben yağ koymuyorum) sivribiber ve domatesleri soteledikten sonra halka veya dilim kesilmiş patatesleri üzerine ilave edip çok az sa sıcak su koyup biraz çiğ kokusunun çıkmasını sağlıyoruz. Daha sonra üzerine kenara aldığımız tavukları dizip üzerini geçecek kadar sıcak su ve baharatlarını ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz. Tavukalar pişmiş olduğu için patateslerde kısa sürede pişiyor. Üzerine kekik serpip sıcak sıcak servis ediyoruz. Sevgiyle kalın :))


Hiç yorum yok: