KREP
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 veya 1,5 su bardağı un
- 1 fiske tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
Yapılışı :
Yumurtaları çırptıktan sonra diğer tüm malzemeleri karıştırın. Ununu siz ayarlayabilirsiniz boza veya koyu ayran kıvamı olacak kadar un ekliyoruz. Biraz beklerse daha güzel oluyor.
İlk seferinde yağladığınız teflon tavaya bir kepçe dökerek sağa sola eğerek her yere dağılmasını sağlayın. Orta hararetli ateşte alt üst çevirerek pişirin. Aynı şekilde hamurunuz bitene kadar devam edin. Piştiğini tavanın kenarlarından hamurun yavaş yavaş ayrıldığını görerek anlayabilirsiniz. Her seferinde tavayı yağlamaya gerek yok. İçine istediğiniz malzemeleri koyarak keyifle yiyebilirsiniz.. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder