6 Ekim 2012 Cumartesi

KREP

 
Herkese güzel bir haftasonu diliyorum. Bugün hepimizin severek yediği krep tarifi vereceğim. Özellikle oğlum nutellalı olarak tüketmeye bayılıyor :)) Ben yazık ki bu hafta sonu çalıştım. Evi çok özlediğimi hissediyorum. Eve gelincede dinleneyim mi işlerimi bitireyim bilemiyorum :( Ama sağlık olsun da herşey oluyor. Allah bütün hastalara şifa versin diyorum. Çok yakın bir arkadaşımın, dostumun annesi rahatsız ve çok üzgünüm. Hepinizden dua rica ediyorum. Sağlığına en kısa zamanda kavuşmasını diliyorum. ....





KREP

Malzemeler:

- 2 yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 veya 1,5 su bardağı un
- 1 fiske tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağ

Yapılışı :

Yumurtaları çırptıktan sonra diğer tüm malzemeleri karıştırın. Ununu siz ayarlayabilirsiniz boza veya koyu ayran kıvamı olacak kadar un ekliyoruz. Biraz beklerse daha güzel oluyor.
İlk seferinde yağladığınız teflon tavaya bir kepçe dökerek sağa sola eğerek her yere dağılmasını sağlayın. Orta hararetli ateşte alt üst çevirerek pişirin. Aynı şekilde hamurunuz bitene kadar devam edin. Piştiğini tavanın kenarlarından hamurun yavaş yavaş ayrıldığını görerek anlayabilirsiniz. Her seferinde tavayı yağlamaya gerek yok. İçine istediğiniz malzemeleri koyarak keyifle yiyebilirsiniz.. :)

Hiç yorum yok: