TAM BUĞDAY EKMEĞİ
Ne yazık ki hergün televizyonda seyrettiklerimiz, aldığımız duyumlar artık herşeyi kendimizin üretmesi gerektiğini söylüyor bize. Ama nereye kadar. Teknoloji bazen zararlı derken işte internette pek çok konuda bilgi sahibi olmak sayısız fayda sağlıyor. İstediğiniz her konuda araştırarak doğru bilgiye ulaşmak harika. Benim gibi doğal olan şeylere düşkünseniz evde ekmeğinizi kendiniz yapabilirsiniz. Hem vakitsizlikten şikayet edip hemde herşeye yetişmeye çalışıyorum. Ama sonunda insanın duyduğu mutluluk önemli sanırım. Şikayetçi olsamda böyle mutlu olduğumu görüyorum. Emeksiz lokma yok yani...Bazen hep küçük bir bahçemiz olsa da kendimize yetecek kadar birşeyler yetiştirebilsek diye hayal ediyorum. Bu tür işlerle uğraşmayı çok seviyorum. Yazlığımızda biraz bu özlemimizi gideriyoruz. Bu sene anneciğim ve babacığımın yetişdirdiği harika domatesler yedik kahvaltıda. Bahçemizde elma, kayısı, yeni dünya, limon (yazlıktan getirdiklerim daha yeni bitti kokuları muhteşem) var . Küçücük bahçe ama bize yetiyor. Herşeyden biraz yani.
3 yıl önce aldığım Sinbo ekmek makinamdan çoook memnunum. Almak isteyenlere duyurulur. En kısa zamanda şu ekşi maya işini denemem lazım . Kafamın bir yerlerine takıldı çünkü ...İşte nefis tam buğday ekmeği tarifimiz.
MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 su bardağı tam buğday unu
2 su bardağı beyaz un
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağ
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay kaşığı tuz
1 paker dr. oetker instant maya
YAPILIŞI:
Ekmek makinamıza ilk önce tim sıvıları koyuyoruz , sonra yavaşça unu ilave edip , tuz , şeker ve mayayı ilave ediyoruz. Makinamızı 3 saatlik ekmek programına ayarlayıp rengini seçiyoruz. Ve o muhteşem koku evinize doluyor. Pişme süresi bittikten sonra makinadan kalıbı çıkarıp ters çevirip soğumasını bekliyoruz. (ne yazıkki ben bazen tam soğumasını bekleyemeden alt sert köşesinden kesip tereyağ sürüp yiyorum harikaaa ) Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder