7 Aralık 2012 Cuma

ELMALI KURABİYE

Oğluşumun çoook sevdiği Elmalı Kurabiye var bugün sırada. Akşam işten gelince yemekten sonra çayın yanında bize eşlik etti. Misss gibi tarçın kokusu kapladı bütün evi mmmmmmm...... İşte tarifi,







ELMALI KURABİYE

Malzemeler:

150 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt veya yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 paket kabatma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

İçi:

3-4 adet elma
1 çaybardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Ceviziçi

Yapılışı:

Önce tüm sıvıları ve yumuşak tereyağ  karıştıralım. Sonra un, vanilya ve kabartma tozunu ile edip karıştıralım. Hamur 10-15 dak. dinlendikten sonra 3 veya 4 parçaya ayıralım. Her parçayı pasta tabağı kadar merdaneyle açıp, 8' e bölelim. Şekil vermek size kalmış. Benim aceleden hepsi aynı büyüklükte olmadı ama lezzeti nefisti. Mutlaka deneyin derim. Hazırladığımız iç harçtan koyup saralım. 180 C ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirelim. Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyip servis edelim.

Hiç yorum yok: