2 Nisan 2014 Çarşamba

LAZANYA

 Yapımı zor gibi görünen fakat bir gün önceden hazırlayıp dolapta beklettiğinizde çok daha lezzetli yapımı kolay bir yemek lazanya. Misafiriniz için hemen dolaptan çıkarıp fırına atıp yanına salata ile servis edebilirsiniz. İşte tarifi,


 









MALZEMELER
4 kişilik

1 kutu Barilla Lazanya (9 yaprak kullandım)
200 gr. kıyma
1 havuç rendelenmiş
1 domates rendesi
Biraz salça
1 adet kuru soğan
Karabiber, kimyon

Beşamel Sos

4 su bardağı süt
3 kaşık un
2 kaşık tereyağ (zeytinyağda olabilir)
1 su bardağı kaşar rendesi

Barilla marka lazanyada haşlama gerekmiyor. Yapacağınız kabın büyüklüğüne göre lazanya yapraklarının sayısını ayarlayabilirsiniz. Yukarıdaki tarif 4 kişiye yetiyor. Öncelikle içi için soğanı ve havucu kavuruyoruz . Kıymasını ilave edip pişiriyoruz. İçine rendelenmiş domates ve baharlarını da ekleyip kapağını kapatıyoruz.
Beşamel sosu için tencereye yağı koyup unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Ocaktan alıp üzerine soğuk sütü ekleyip hızlıca topaklanmadan karıştırıp boza kıvamında pişiriyoruz. Normal beşamele göre biraz sulu olacak.
Borcamın en altına bir kepçe  sostan dökerek sıcakken üzerine lazanya yapraklarını diziyoruz. Denk gelmeyen köşelerinde kırarak yapabilirsiniz. Üzerine tekrar sos ve kıymalı karışımdan döküyoruz. Arasına birazda kaşar rendesi serpiyoruz. Sırasıyla a aynı işlemi yaptıktan sonra en son yine sos döküp 200 C fırına veriyoruz. Yaklaşık 20-25 dak kızarana kadar pişiriyoruz. Ben almaya yakın kaşarını en üste serpiyorum kurumasını istemediğim için. Sıcak servis yapıyoruz, afiyet olsun.

Hiç yorum yok: