14 Ocak 2014 Salı

VİŞNELİ CHEESECAKE

Uzun zamandır denemeyi düşündüğüm cheesecake denememi sonunda yaptım. Çok farklı tarifler var tabiki. Özellikle peynir oranı epeyce fazla. Ben aşağıdaki gibi denedim ve sevdik. İsterseniz peynir oranını artırabilirsiniz.

 
 
 



VİŞNELİ CHEESECAKE

TABANI

1 paket eti burçak
100 gr tereyağ

KREMASI

1 kutu beyaz (mavi kutu)
1 kutu krema
1 su bardağı şeker
3 yumurta
3 kaşık un veya nişasta
Vanilya

SOSU

1 kase vişne
2 tatlı kaşığı nişasta
1 ,5 su bardağı su

Bu ölçüler yuvarlak küçük borcama tam geldi. Önce büskivileri rondodan geçirip erimiş tereyağını ekleyerek borcamın tabanına sıkıca bastırıyoruz. Krema, şeker, labneyi mikserin 1. kademesinde çırpıyoruz. Yumurtaları tek tek yedirerek ekliyoruz. Hava kabarcığı olmamasına gayret ediyoruz. Vanilya ve unu da ekleyip karıştırdıktan sonra büsküvilerin üzerine döküyoruz. Tepsiye borcamın yarısına gelecek şekilde su koyuyoruz ve 160 C fırında yaklaşık 1 saat pişiriyoruz . Fırında soğumasını bekliyoruz. Dolaba kaldıralım.
Üzerinin sosunu ben yazdan buzluğa koyduğum vişnelerle yaptım. Soğuyan kekimizin üzerine dökelim.






Hiç yorum yok: