4 Mart 2013 Pazartesi

TAHİNLİ KURABİYE

Bugünlerde sağlıklı beslenmeye kafayı iyice takmış bulunmaktayım. Herhalde en sonunda emeklilikte  Ege' ye kaçış, İzmir' de bir süre konakladıktan sonra, küçük güzel bir köyde sebze yetiştirip, tavuk beslerim gibi geliyor. Nedeni de son günlerde okuduğum sağlık yazıları. Tavukların ,civcivlerin nasıl büyütüldükleri , sebze ve meyvedeki tarım ilaçları çocuklarımızı nasıl bir dünyada yetiştiriyoruz ve hep beraber neler yiyip içiyoruz sorusunu sürekli sormamıza neden olu
yor. Nerede yetiştiklerini çok bilemesekte en büyük tesellimiz en azından evimizde el emeğimizle üretip soframıza getirmek galiba. Amacım canınızı sıkmak değil ama bilinçli olmamız ve seçici davranmamız gerektiğini düşünüyorum. Ne dersiniz?
Gelelim asıl konumuzaaaaa,  bu akşam gündüz ablamla yaptığım telefon konuşmasından sonra tahinli kurabiye için kolları sıvadık işten gelip yorguun argınnn ama değdi. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Ablam artık un kurabiyesi yapmayacağını favorisinin bu kurabiye olduğunu söylüyor :))



TAHİNLİ KURABİYE

Malzemeler

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tahin
1 su bardağı pudra şekeri
3-4 su bardağı un
1 paket vanilya (opsiyonel)

Yapılışı

Yağ ve tahini karıştıralım ve pudra şekerini de ekleyip iyice karıştıralım. Unu yavaş yavaş ilave edelim. Çok katı olmamasına dikkat edelim. Bir süre dolapta dinlendirebiliriz. Küçük toplar yaparak fırın tepsisine diziyoruz. 170 C kızarmadan 20-25 dakika takip ederek pişiriyoruz. Çok nazikler fırın tepsisisinde soğumalarını bekliyoruz. Sonra afiyetle yiyoruz.

25 Ocak 2013 Cuma

Live Clean Şampuan

Artık kullandığım ürünler hakkında da olumlu veya olumsuz düşüncelerimi paylaşmak istiyorum buradan. Çünkü ben bir ürün almadan önce internetten araştırıyorum ve gerçekten çok faydalı şeyler buluyorum. Genelde de dikkat ederdim ama bu aralar doğal, organik, bitkisel ürünlere merakım daha fazla arttı. Aslında normal bu durum, herşeyin ne kadar yapay ve kimyasal olduğunu düşününce .....
Saçlarım yıllardır kızıldır fakat yaklaşık 1,5 sene önce biraz aralarına renk atıırmak düşüncesiyle açma işlemi yaptırdım ah keşke yapmasaydım. Ondan sonra saçlarım düzelmedi. Matlaştı, sarardı soldu tuhaf oldu uçları keçe gibi. Krem kullanmadan düz durmuyor, zaten kuru olan saçlarım daha kurudu yani v.s. v.s. Geçenlerde bu nedenlerle saçlarım için bir şampuan arayışındayken yorumlarda bu şampuanla ilgili çok olumlu yazılar buldum. Çünkü marketlerde satılan bilinen şampuanların içerikleri hiçte hoş değil.
Hemen denemeye karar verdim ve Watsons mağazasına uğradım. Ben boyalı saçlar için olanını aldım. Ama tekrar gittiğimde argan yağlı olanını almayı düşünüyorum. Şimdilik anlamadım bir de herkesin ortak sorunu olduğunu duyuyorum saç diplerindeki kuruluk ve kaşıntı. Bu şampuanın iyi geldiğini de söylüyorlar. Benim ilk yıkadığımda kaşıntı olurdu şu ana kadar birşey yok :)) Normalde saçlarım çok dökülüyor zamanla bakıcam bu şampuan nasıl bir etki yapacak????




Çocuklar içinde var, ben denedikten sonra oğluşuma da almayı düşünüyorum en kısa zamanda. Sitesini incelerseniz vücut şampuanları da var.
 Fiyatı biraz pahalı fakat sonuç güzelse sorun değil. Zaten çok uzun süre gidiyor sanırım 23.90 TL idi. %98 bitkisel içerikli, pure vegan , sls ,paraben, petrolyüm, dea, phthalate, fosfat gibi saça zararlı maddeleri içermiyor,şişesi geri dönüşümlü ve hayvanlar üzerinde test edilmemiş, zararlı kimyasallar yok yani harika.
Birde aynı firmanın Down Under Naturals Nude olan şampuanı var onu da en kısa zamanda deneyeceğim. Onun fiyatı daha düşüktü sanırım 15,90 TL.




Kullandığım ürünlerle ilgili düşüncelerimi sizlerle paylaşmaya devam edeceğimm... Sağlıkla kalın :)

22 Ocak 2013 Salı

PANCAKE

Nekadar  uzun zamandır bloğu ihmal ettiğimi biliyorum. Ama günler bir telaş, bir koşturma su gibi geçti. Annemler geldi gitti, yılbaşı telaşı, işyeri yoğunluğu derken 1 ay geçmiş bile. . Bir sürü tarifim oldu tabiki bu arada ama hangisini yayınlayım bilemedim.

Yılbaşı soframızdan gecikmeli de olsa birkaç resim ekleyebildim... :))







Oğluş daha çok krep sevdiği için çok yapmıyordum. Hafta sonu Pazar kahvaltısına işte bu nefis pancakeleri yaptım. Ama gerçekten denemenizi tavsiye ederim. Harika oldular. Nutellalı , ballı, çilek reçelli.... hepsiyle denedik. Çoookkk ama ama çok nefis oldu.

Fotoğraf: Pazar keyfi pancake :)Fotoğraf: Pazar keyfi pancake :)

MALZEMELER

180 gr.un
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu

2 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağ
300 ml süt

YAPILIŞI

Kuru malzemeleri bir kapta karıştıralım ve diğer iyice çırptığımız sıvı malzemelerle buluşturalım. Çok fazla karıştırmamıza gerek yok, kabarmaları için. Kıvamı koyu boza gibi olacak.Yağlanmış teflon tavada arkalı önlü yaklaşık 1 dak. üzerleri göz göz olunca diğer tarafını çevirerek pişiriyoruz. Her seferinde tavayı biraz yağlamayı unutmayalım. Tavanız büyükse aynı anda 3 veya 4 adet pişirebilirsiniz . Birbirlerine değmemesine dikkat ediyoruz.Sıcak sıcak dilediğimiz şekilde servis ediyoruz. :))

8 Aralık 2012 Cumartesi

HAMSİ PİLAVİ

Şimdi tam zamanı. Tabiki hamsi pilavının tam zamanı. Hamsiler bu kadar güzelken misafirlerime yaptığım ve çok sevdikleri bir yemek. Önce duyunca herkesin nasıl yani pilav ve hamsi??? Nasıl olur tadı dediği ve tadınca bayıldığı bir pilav. Anneciğimin tarifiyle yaptığım harika bir pilav. Malum annem Trabzon Vakfıkebirli olunca sonuç kaçınılmaz lezzet...

 
 
 
 
 


MALZEMELER

1 kilo hamsi
1 su bardağı pirinç
3 adet büyük kurusoğan
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı tarçın
1 adet havuç (küp doğranmış)
1 limon

YAPILIŞI

Bu ölçü küçük yuvarlak borcam için tam ölçü. Önce hamsileri ayıklatıp kılçıklarını çıkartıyoruz. Ve su dolu bir kapta güzelce hamsiyi zeledemeden yıkayıp süzgece alıyoruz. İyice süzülmesi gerekiyor çünkü. Bir tavada yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağda kavuruyoruz içine havuçlarıda ekleyelin. Yıkayıp süzdüğümüz pirincide ilave edip güzelce kavuruyoruz. 1/2 su bardağı ilave edip baharatlarınıda ekleyip kapağını kapatıp demlendiriyoruz.
Borcamın altına parlak tarafı gelecek şekilde diziyoruz. Sonra kenarlarınında yarısı dışarda kalacak şekilde diziyoruz. Ilınan pilavın yarısını içine döküp ince doğranmış maydanozu ekleyip kalan pilavıda üzerine döküyoruz. Kalan hamsiyide ortadan başlayarak çiçek gibi dizip kenardan sarkan hamsileride kapatıp üzerine bir limon suyunu döküp 180C fırında pişiriyoruz. 20-25 dak. Hamsilerin şekli küçülünce piştiğini anlayabilirsiniz. Yanında bol yeşil salata ve limonla afiyetle yiyoruz.

7 Aralık 2012 Cuma

ELMALI KURABİYE

Oğluşumun çoook sevdiği Elmalı Kurabiye var bugün sırada. Akşam işten gelince yemekten sonra çayın yanında bize eşlik etti. Misss gibi tarçın kokusu kapladı bütün evi mmmmmmm...... İşte tarifi,







ELMALI KURABİYE

Malzemeler:

150 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt veya yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 paket kabatma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

İçi:

3-4 adet elma
1 çaybardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Ceviziçi

Yapılışı:

Önce tüm sıvıları ve yumuşak tereyağ  karıştıralım. Sonra un, vanilya ve kabartma tozunu ile edip karıştıralım. Hamur 10-15 dak. dinlendikten sonra 3 veya 4 parçaya ayıralım. Her parçayı pasta tabağı kadar merdaneyle açıp, 8' e bölelim. Şekil vermek size kalmış. Benim aceleden hepsi aynı büyüklükte olmadı ama lezzeti nefisti. Mutlaka deneyin derim. Hazırladığımız iç harçtan koyup saralım. 180 C ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirelim. Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyip servis edelim.

5 Aralık 2012 Çarşamba

BİBER DOLMASI

Yazın fotoğrafını çekip paylaşamadığım mis gibi biber dolma. Pişerken kokusunu çok seviyorum. Tarif herkesin bildiği gibi ama yinede paylaşıyorum. Sevgiyle, sağlıkla afiyet olsun..



MALZEMELER:

10 -12 adet dolmalık biber
250 gr. kıyma
1 çay bardağı pirinç
Yarım demet maydanoz
Karabiber, yenibahar, kırmızıbiber , tuz
2-3 yemek kaşığı salça
Sıvıyağ
1- 2 adet soyulmuş domates

YAPILIŞI:

Biberlerin saplı kısımları çıkarıldıktan sonra iç harcı güzelce karıştırıyoruz ve içlerine dolduruyoruz. Tencereye dizip üzerine kabuğunu soyup domateslerle şapka yapıyoruz. Salçalı suyunu hazırlayıp (yarısına gelecek kadar) kısık ateşte pişiriyoruz. Yanına çok yakışan yoğurtla servis ediyoruz.

28 Kasım 2012 Çarşamba

HAVUÇLU KEK

Akşam hiç aklımda yokken oğluşum yemekten sonra havuçlu kek istedi. Yakın zamanda sevdiğim bir arkadaşımın oğlunun okul kermesinde yemişti aklında kalmış. Malum dışarda olunca herşey tatlı geliyor. Çok iştahlı bir çocuk olmadığı için emir büyük yerden deyip hemen iş başına geçtim.:) Hafta sonu da pişirilmek üzere hazır künfe almıştık beraber. Yanına onuda ekleyip fırına gönderdik. Tabi ki evi mis gibi havuçlu kek kokusu sardı. 5 yıl önce İstanbulda yaşıyorduk.O zaman çalıştığım ofiste kızlarla öğleden sonra kek krizimiz tutar Gloria Jeans' ten sipariş eder yanında kahveyle keyifle yerdik. Güzel günlerdi... özledim. Neyse kekimizi akşam ailece çayla yedik , beslenmemizede koyduk, bakalım yenmiş olarak gelecek mi :)))




MALZEMELER:

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çay bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
2-2,5 su bardağı un

YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. Diğer malzemeleri havuç hariç ekleyip yavaşça tahta spatula yardımı ile karıştırın. En son havucunu da ekleyip yağlanmış veya fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye, kalıba döküp 170 C ısıtılmış fırında 20- 25 dak pişirin. Kürdanla test edip, fırından çıkarın soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Ağzınızın tadı hiç bozulmasın....:) Seygiyle kalın.