4 Mart 2013 Pazartesi

TAHİNLİ KURABİYE

Bugünlerde sağlıklı beslenmeye kafayı iyice takmış bulunmaktayım. Herhalde en sonunda emeklilikte  Ege' ye kaçış, İzmir' de bir süre konakladıktan sonra, küçük güzel bir köyde sebze yetiştirip, tavuk beslerim gibi geliyor. Nedeni de son günlerde okuduğum sağlık yazıları. Tavukların ,civcivlerin nasıl büyütüldükleri , sebze ve meyvedeki tarım ilaçları çocuklarımızı nasıl bir dünyada yetiştiriyoruz ve hep beraber neler yiyip içiyoruz sorusunu sürekli sormamıza neden olu
yor. Nerede yetiştiklerini çok bilemesekte en büyük tesellimiz en azından evimizde el emeğimizle üretip soframıza getirmek galiba. Amacım canınızı sıkmak değil ama bilinçli olmamız ve seçici davranmamız gerektiğini düşünüyorum. Ne dersiniz?
Gelelim asıl konumuzaaaaa,  bu akşam gündüz ablamla yaptığım telefon konuşmasından sonra tahinli kurabiye için kolları sıvadık işten gelip yorguun argınnn ama değdi. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Ablam artık un kurabiyesi yapmayacağını favorisinin bu kurabiye olduğunu söylüyor :))



TAHİNLİ KURABİYE

Malzemeler

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tahin
1 su bardağı pudra şekeri
3-4 su bardağı un
1 paket vanilya (opsiyonel)

Yapılışı

Yağ ve tahini karıştıralım ve pudra şekerini de ekleyip iyice karıştıralım. Unu yavaş yavaş ilave edelim. Çok katı olmamasına dikkat edelim. Bir süre dolapta dinlendirebiliriz. Küçük toplar yaparak fırın tepsisine diziyoruz. 170 C kızarmadan 20-25 dakika takip ederek pişiriyoruz. Çok nazikler fırın tepsisisinde soğumalarını bekliyoruz. Sonra afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok: