Bu işe girişirken yıllardır takipçisi olduğum bloglar bana cesaret verdi. Ama gerçekten zormuş. Çünkü niyeyse bugünlerde hiçbirşeye yetişemediğimi düşünüyorum. Akşam eve gelirken o kadar çok şey planlıyorum ki.... ama nerdeeee :) Gün içinde o kadar çok şey yaşanıyorki akşam dinlenmem gerektiğini, aileme vakit ayırmam gerektiğini farkediyorum. Hafta sonu bile bazı günler çalıştığım düşünülürse bu normal bir durum galiba. Yazacak o kadar çok tarifim birikti ki en kısa zamanda paylaşmaya başlıyorum. Ne demişler başlamak bitirmenin yarısı ... Bencede çok doğru söz. Paylaşmak istediğim tarif bir arkadaşımda yediğim soğan dolması. Gerçekten çok güzel, yapımı çok kolay ve sunumu çok şık.
SOĞAN DOLMASI
Malzemeler:
- 250 gr. kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1/2 su bardağı ince bulgur
- 1/2 demet maydanoz
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber, yenibahar, kimyon (ölçü damak zevkiniz)
- zeytinyağ
- 6-7 adet kurusoğan
- Salça
Yapılışı:
Öncelikle dolma içimizi hazırlıyoruz. Siz kendiniz nasıl seviyorsanız o şekilde hazırlayabilirsiniz. Kuru soğanları soyup yan tarafından bıçakla ortasına kadar kesik atıyoruz. (Tam bölmüyoruz , pişerken hafif bu kesikten açılıyor zaten) Suda 8 dakika haşlıyoruz. Ilınınca tek tek katlarını ayırarak hazırladığımız içi koyup sarıyoruz. Zaten şeklinden dolayı kendiğinden sarılıyor, çok kolay. Tencereye sıkıca dizip üzerine salçalı su ilave edip , güzelce pişmesini bekliyoruz. Ben pişerken yarım limon sıktım tadı çok güzel olmuştu.
3 yorum:
Merhaba, boloğunuzu hayırlı olsun. Sizi, Nuray (nunu) hanım vasıtasıyla tanıdım. blogculuğa ilk başladığımızda, biz de deneme yanılma yoluyla bugünlere geldik. Zaman içinde her şey yerli yerine oturuyor.
Soğan dolması çok lezzetli gözüküyor,
ellerinize sağlık.
çok haklısınız
hiç kolay değildir,
özverinin ötesinde bir iştir bloger olmak !
hayırlı olsun..
sevgi dolu bol paylaşımlar dilerim..
:)
çok haklısınız
hiç kolay değildir,
özverinin ötesinde bir iştir bloger olmak !
hayırlı olsun..
sevgi dolu bol paylaşımlar dilerim..
:)
Yorum Gönder