Bu akşam benim kızartmayı çok sevmeme rağmen sağlıksız olması nedeniyle evde çok sık yapmadığım ve bu nedenle eşimin bana hediye aldığı TEFAL ACTIFRY FRİTÖZ de kızarmış patates var. Yanında da olmazsa olmaz köfte. Gerçekten bu aletten çok memnunum. Almak isteyenlere duyurulur. Tüm tefal ürünleri gibi bu da çok güzel. Kendiniz patatesi doğrayıp pişirirseniz yaklaşık 35-40 dak., dondurulmuş patatesi 20-25 dak. pişiriyor.
Patlıcan hariç diğer sebzeleride çok güzel pişiriyor. Zaten içinden neler yapabileceğinizi anlatan bir yemek kitabı çıkıyor. Çarliston biberi 7-8 dak. yağzsız pişiriyor. Hiç birşey yapmasın patates kızartsın yeter.
Fiyatı pahalı gibi görünsede tava başında geçirilen zaman, sıçrayan yağ derdi yok, yağ çok az veya hiç kullanmayabilirsiniz. Elektrik konusuna gelince her gün patates kızartması yemediğinize göre ....Dışarda çocukların yediği menüdeki küçücük patates saysanız içinde 20-25 tane yok 2.5- 3 lira. Bir seferde 1 kg. patates kızartıyor. Herşeyden önemlisi sağlıklı ve evde yapılmış olması çok önemli. Ben tüm yemeklerde zeytinyağ kullanıyorum tavsiye ederim. Özellikle kızartmalarda yanma oranı diğerlerine oranla da az. Patateste de tadı çok güzel oluyor. Herkese afiyet olsun...:))
Herkese merhaba,
Ne kadar tembellik yapmışım, malum herkes hastaydı bu aralar bizde ailece nasibimizi aldık. Araya grip girince toparlanmamız uzun sürdü gerçekten ailece ağır atlattık. Oğlum 3 gün 40 C ateşle boğuştu çok şükür şimdi hepimiz iyiyiz.
Demiştim ya son günlerde zaten hep dikkat ettiğim sağlıklı beslenmeyle ilgili iyice takılmış durumdayım diye... İşte herkesin dilinde dolaşan nefis organik ürünleri yetiştiren sevgili Pınar Kaftancıoğlu'nun kızının ismine kurduğu İPEK HANIMIN ÇİFTLİĞİ' nden ilk siparişimi www.ipekhanim.com verdim. Kargom harika şekilde kapıma kadar geldi. Ben haftanın tavsiye listesinden seçmiştim. İçinden neler çıkmadı ki.... :)) Harika otlu börek (yemeye kıyamadık desem çok lezzetliydi), salkım domates (özenle kağıda sarılmış ve tekrar küçük bir kutuya konulmuş), kuzu ıspanak, pazı, kabak,pırasa, elma, portakal, ayva, soğan,patates, limon, tam buğday ekmeği, tam buğday unu, pırasa, kırmızı lahana, karışık otlar, yaprağı toprağı üstünde havuç, yer elması, marul ... ziyan etmeden hepsini sırayla pişirmeye çalışıyorum. Ama verdiğiniz paraya değer bu kadar ürüne 110 TL ödedim fakat kargoya ödediğiniz parayı içinden düşerek.
Karışık otlardan hariha bir yumurtalı kavurma yaptım. Birde kıymalı ıspanak pişirdim.
Oğlum ıspanağın tadına bayıldı. En üzüldüğüm şey fotoğraflarını çekmemek oldu ama neyse pişirdikçe inşallah paylaşırım sizinle.Hazırlarken çekebildim bunları . Pişirince de bizim akşam telaşından tabaktaki halini çekmeyi ne yazık ki unutuyorum. Karışık otları güzelce kavurup çok pratik gözleme yaptım nefisti... Ispanak yemeği gerçekten çok lezzetliydi.. Dün de kabaklardan mücver yaptım. Daha önce mücver tarifi vermiştim.
Mutlaka siteyi incelemenizi öneririm. Pınar Hanımın hikayesini okumalısınız. Eminim içinizde hepimizin olduğu gibi şehir koşuşturmasından bunalıp, ne yiyip içtiğimizi bilmediğimiz için , ahh bende kaçabilsem diyen çok kişi vardır....Sağlıkla kalın...
Bugünlerde sağlıklı beslenmeye kafayı iyice takmış bulunmaktayım. Herhalde en sonunda emeklilikte Ege' ye kaçış, İzmir' de bir süre konakladıktan sonra, küçük güzel bir köyde sebze yetiştirip, tavuk beslerim gibi geliyor. Nedeni de son günlerde okuduğum sağlık yazıları. Tavukların ,civcivlerin nasıl büyütüldükleri , sebze ve meyvedeki tarım ilaçları çocuklarımızı nasıl bir dünyada yetiştiriyoruz ve hep beraber neler yiyip içiyoruz sorusunu sürekli sormamıza neden olu
yor. Nerede yetiştiklerini çok bilemesekte en büyük tesellimiz en azından evimizde el emeğimizle üretip soframıza getirmek galiba. Amacım canınızı sıkmak değil ama bilinçli olmamız ve seçici davranmamız gerektiğini düşünüyorum. Ne dersiniz?
Gelelim asıl konumuzaaaaa, bu akşam gündüz ablamla yaptığım telefon konuşmasından sonra tahinli kurabiye için kolları sıvadık işten gelip yorguun argınnn ama değdi. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Ablam artık un kurabiyesi yapmayacağını favorisinin bu kurabiye olduğunu söylüyor :))
TAHİNLİ KURABİYE
Malzemeler
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tahin
1 su bardağı pudra şekeri
3-4 su bardağı un
1 paket vanilya (opsiyonel)
Yapılışı
Yağ ve tahini karıştıralım ve pudra şekerini de ekleyip iyice karıştıralım. Unu yavaş yavaş ilave edelim. Çok katı olmamasına dikkat edelim. Bir süre dolapta dinlendirebiliriz. Küçük toplar yaparak fırın tepsisine diziyoruz. 170 C kızarmadan 20-25 dakika takip ederek pişiriyoruz. Çok nazikler fırın tepsisisinde soğumalarını bekliyoruz. Sonra afiyetle yiyoruz.
Artık kullandığım ürünler hakkında da olumlu veya olumsuz düşüncelerimi paylaşmak istiyorum buradan. Çünkü ben bir ürün almadan önce internetten araştırıyorum ve gerçekten çok faydalı şeyler buluyorum. Genelde de dikkat ederdim ama bu aralar doğal, organik, bitkisel ürünlere merakım daha fazla arttı. Aslında normal bu durum, herşeyin ne kadar yapay ve kimyasal olduğunu düşününce .....
Saçlarım yıllardır kızıldır fakat yaklaşık 1,5 sene önce biraz aralarına renk atıırmak düşüncesiyle açma işlemi yaptırdım ah keşke yapmasaydım. Ondan sonra saçlarım düzelmedi. Matlaştı, sarardı soldu tuhaf oldu uçları keçe gibi. Krem kullanmadan düz durmuyor, zaten kuru olan saçlarım daha kurudu yani v.s. v.s. Geçenlerde bu nedenlerle saçlarım için bir şampuan arayışındayken yorumlarda bu şampuanla ilgili çok olumlu yazılar buldum. Çünkü marketlerde satılan bilinen şampuanların içerikleri hiçte hoş değil.
Hemen denemeye karar verdim ve Watsons mağazasına uğradım. Ben boyalı saçlar için olanını aldım. Ama tekrar gittiğimde argan yağlı olanını almayı düşünüyorum. Şimdilik anlamadım bir de herkesin ortak sorunu olduğunu duyuyorum saç diplerindeki kuruluk ve kaşıntı. Bu şampuanın iyi geldiğini de söylüyorlar. Benim ilk yıkadığımda kaşıntı olurdu şu ana kadar birşey yok :)) Normalde saçlarım çok dökülüyor zamanla bakıcam bu şampuan nasıl bir etki yapacak????
Çocuklar içinde var, ben denedikten sonra oğluşuma da almayı düşünüyorum en kısa zamanda. Sitesini incelerseniz vücut şampuanları da var.
Fiyatı biraz pahalı fakat sonuç güzelse sorun değil. Zaten çok uzun süre gidiyor sanırım 23.90 TL idi. %98 bitkisel içerikli, pure vegan , sls ,paraben, petrolyüm, dea, phthalate, fosfat
gibi saça zararlı maddeleri içermiyor,şişesi geri dönüşümlü ve hayvanlar
üzerinde test edilmemiş, zararlı kimyasallar yok yani harika.
Birde aynı firmanın Down Under Naturals Nude olan şampuanı var onu da en kısa zamanda deneyeceğim. Onun fiyatı daha düşüktü sanırım 15,90 TL.
Kullandığım ürünlerle ilgili düşüncelerimi sizlerle paylaşmaya devam edeceğimm... Sağlıkla kalın :)
Nekadar uzun zamandır bloğu ihmal ettiğimi biliyorum. Ama günler bir telaş, bir koşturma su gibi geçti. Annemler geldi gitti, yılbaşı telaşı, işyeri yoğunluğu derken 1 ay geçmiş bile. . Bir sürü tarifim oldu tabiki bu arada ama hangisini yayınlayım bilemedim.
Yılbaşı soframızdan gecikmeli de olsa birkaç resim ekleyebildim... :))
Oğluş daha çok krep sevdiği için çok yapmıyordum. Hafta sonu Pazar kahvaltısına işte bu nefis pancakeleri yaptım. Ama gerçekten denemenizi tavsiye ederim. Harika oldular. Nutellalı , ballı, çilek reçelli.... hepsiyle denedik. Çoookkk ama ama çok nefis oldu.

MALZEMELER
180 gr.un
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket
kabartma tozu
2 yumurta
1 çorba kaşığı tereyağ
300 ml süt
YAPILIŞI
Kuru malzemeleri bir kapta karıştıralım ve diğer iyice çırptığımız sıvı malzemelerle buluşturalım. Çok fazla karıştırmamıza gerek yok, kabarmaları için. Kıvamı koyu boza gibi olacak.Yağlanmış teflon tavada arkalı önlü yaklaşık 1 dak. üzerleri göz göz olunca diğer tarafını çevirerek pişiriyoruz. Her seferinde tavayı biraz yağlamayı unutmayalım. Tavanız büyükse aynı anda 3 veya 4 adet pişirebilirsiniz . Birbirlerine değmemesine dikkat ediyoruz.Sıcak sıcak dilediğimiz şekilde servis ediyoruz. :))
Şimdi tam zamanı. Tabiki hamsi pilavının tam zamanı. Hamsiler bu kadar güzelken misafirlerime yaptığım ve çok sevdikleri bir yemek. Önce duyunca herkesin nasıl yani pilav ve hamsi??? Nasıl olur tadı dediği ve tadınca bayıldığı bir pilav. Anneciğimin tarifiyle yaptığım harika bir pilav. Malum annem Trabzon Vakfıkebirli olunca sonuç kaçınılmaz lezzet...
MALZEMELER
1 kilo hamsi
1 su bardağı pirinç
3 adet büyük kurusoğan
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı tarçın
1 adet havuç (küp doğranmış)
1 limon
YAPILIŞI
Bu ölçü küçük yuvarlak borcam için tam ölçü. Önce hamsileri ayıklatıp kılçıklarını çıkartıyoruz. Ve su dolu bir kapta güzelce hamsiyi zeledemeden yıkayıp süzgece alıyoruz. İyice süzülmesi gerekiyor çünkü. Bir tavada yemeklik doğradığımız soğanları zeytinyağda kavuruyoruz içine havuçlarıda ekleyelin. Yıkayıp süzdüğümüz pirincide ilave edip güzelce kavuruyoruz. 1/2 su bardağı ilave edip baharatlarınıda ekleyip kapağını kapatıp demlendiriyoruz.
Borcamın altına parlak tarafı gelecek şekilde diziyoruz. Sonra kenarlarınında yarısı dışarda kalacak şekilde diziyoruz. Ilınan pilavın yarısını içine döküp ince doğranmış maydanozu ekleyip kalan pilavıda üzerine döküyoruz. Kalan hamsiyide ortadan başlayarak çiçek gibi dizip kenardan sarkan hamsileride kapatıp üzerine bir limon suyunu döküp 180C fırında pişiriyoruz. 20-25 dak. Hamsilerin şekli küçülünce piştiğini anlayabilirsiniz. Yanında bol yeşil salata ve limonla afiyetle yiyoruz.
Oğluşumun çoook sevdiği Elmalı Kurabiye var bugün sırada. Akşam işten gelince yemekten sonra çayın yanında bize eşlik etti. Misss gibi tarçın kokusu kapladı bütün evi mmmmmmm...... İşte tarifi,
ELMALI KURABİYE
Malzemeler:
150 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt veya yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 paket kabatma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İçi:
3-4 adet elma
1 çaybardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Ceviziçi
Yapılışı:
Önce tüm sıvıları ve yumuşak tereyağ karıştıralım. Sonra un, vanilya ve kabartma tozunu ile edip karıştıralım. Hamur 10-15 dak. dinlendikten sonra 3 veya 4 parçaya ayıralım. Her parçayı pasta tabağı kadar merdaneyle açıp, 8' e bölelim. Şekil vermek size kalmış. Benim aceleden hepsi aynı büyüklükte olmadı ama lezzeti nefisti. Mutlaka deneyin derim. Hazırladığımız iç harçtan koyup saralım. 180 C ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirelim. Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyip servis edelim.