3 Mayıs 2014 Cumartesi

PAÇANGA BÖREĞİ

Yedikten sonra sinen çemen kokusu nedeniyle çok yapmasam da bayıldığım bir börek. Ama çemensiz pastırmayla da çok güzel oluyor ve kokusu hiç rahatsız etmiyor. Ben sade kızartmayı tercih ediyorum fazla kalorili olmasın diye ama galeta unluda çok güzel oluyor. İşte malzemeler;





PAÇANGA BÖREĞİ

Malzemeler:

150 gr pastırma
100 gr kaşar rendesi
2-3 adet sivri biber
1 domates çekirdekleri çıkarılmış
2 adet yufka
Kızartmak için zeytinyağ

Yapılışı:
Bir yufkayı 6 parçaya böldüm. Uzun köşesine hazırladığımız harçtan koyarak yassı olacak şekilde sarıyoruz. Bu şekilde de kızartabiliriz, isterseniz önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayarak kızartıp kızartabilirsiniz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz...
Maalesef her zamanki gibi yapım aşamasını aceleden resimleyemedim :((


Hiç yorum yok: