1 Kasım 2012 Perşembe

KURABİYE, KEK, BÖREK

Güzel bir bayram tatilinin ardından herkese merhaba,
 
Ailemi görmeye İzmir' e gittim ve yine yeniden İzmir çoookk güzel bir şehir. Kendimi başka bir ülkede gibi hissediyorum huzur veriyor.  Bol bol gezdik. Gümüldür, Alaçatı ve Çeşme. İzmir' de ulaşımda bir harika. Araçla gitmemize rağmen feribot, otobüs, dolmuş heryere çok rahatlıkla ulaştırıyor. Sahilde dolaşmanın tadı ise bambaşka. İzmir' de olanlar çok şanslı kısacası. Sevgili ablacığım bize çok güzel '' ikramlar '' hazırmıştı. Yedik, içtik gezdik... Ama dönüşte 2 gündür çok hastaydım herkes aynı durumda sanırım. Çok şükür bugün daha iyiyim. İşte footoğraflar;



 
ISPANAKLI ÜÇGEN BÖREK

Malzemeler

3-4 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 kg. ıspanak
1 adet kurusoğan
Karabiber, kırmızıbiber

Yapılışı

Önce ıspanakları kuru soğanla kavurup baharatlarını ekleyip soğumaya bırakıyoruz. Yufkayı süt ve sıvıyağ karışımı ile ıslatıp ortadan ikiye yarım daire şeklinde kesiyoruz. Ve tekrar 3 parmak eninde şeritler kesiyoruz. Hazırladığımız ıspanaklı içten içine koyup üçgen şeklinde sarıyoruz. Üzerine yımurta sarısı sürüp kızgın fırında pişiriyoruz.


YAŞPASTA

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
3 fincan bardağı un

Üzeri için

Çikolata sos
1 su bardağı süt

Yapılışı

Yumurtaları (oda sıcaklığında) , şekerle 5-6 dak. mikserler çırpıyoruz. Diğer malzeleri de ekleyip karıştırıyoruz. 180 C ısıtılmış fırında pişiriyoruz. İlk sıcağı çıkınca üzerine 1 su bardağı soğuk süt döküyoruz. 1 paket hazır çkolata sosu pişirip kekin üzerine döküyoruz. Soğuyunca süsleyip servis yapıyoruz. (Kuzucuklar bayılarak yiyorlar )





KURABİYE

Malzemeler

1 yumurta
150 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı buğday nişastası
Aldığı kadar un

Yapılışı

Malzemeleri sırayla karıştırıp şekil verdikten sonra 180C fırında pişiriyoruz. Bizimkiler biraz fazla pişmiş... :)

 

Hiç yorum yok: