12 Haziran 2013 Çarşamba

UNLU BÖREK

Herkese merhabalar,

İstemeden yine çok ara verdim. Ne zamandır çok denemek istediğim bu tarifi annemin arkadaşı Serpil ablacığım ıspanaklısını yapıp geçmiş olsuna geldi. Harika bir börek, çıtır çıtır, kıyır kıyır. Gelelim malzemelere,





MALZEMELER:

5 adet yufka
1 kg  ıspanak ( siz nasıl yapmak isterseniz patatesli, peynirli)
Zeytinyağ
Un

YAPILIŞI:

Yufkaları tek tek yapıyoruz, ilk yufkayı her yerini yağlıyoruz , kenarlarını düz olacak şekilde içe doğru katlıyoruz. Her yerine gelecek şekilde unu serpiyoruz ve malzemeyi koyarak rulo yapıyoruz. Uygun boylarda keserek kağıt serilmiş tepsiye alıyoruz. Bir süre buzdolabında bekletebilirsek daha iyi olur.  Diğer yufkalara da aynı işlemi uyguluyoruz. Üzerlerine tekrar yağ sürüp 200 C fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyetle yiyoruzzz.





 

Hiç yorum yok: